Juliji Timošenko kazna od 7 godina zatvora

Izvor: NaDlanu.com, 11.Okt.2011, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juliji Timošenko kazna od 7 godina zatvora

Dok je sudija izricao presudu, Julija Timošenko je ustala i počela svoje obraćanje javnosti. Rekla je da je suđenje političko, instruisano od predsednika Viktora Janukovića i da će se ona žaliti Evropskom sudu za ljudska prava

Sud u Kijevu proglasio je bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko krivom za prekoračenje ovlašćenja i prilikom potpisivanja ugovora s Rusijom 2009. godine i osudio ju na sedam godina zatvora.Dok je sudija izricao presudu, Julija Timošenko >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je ustala i počela svoje obraćanje javnosti, tako da su se u sudnici čula dva glasa istovremeno. Timošenko je iskoristila prisustvo medija da se suprotstavi presudi i suđenju za koje smatra da je političko, nekorektno i instruisano od strane sadašnjeg predsednika Viktora Janukovića. Sudija Radion Kirejev je rekao da su potezi bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko koštali državu 189 milona dolara i zato je dosudio kaznu od sedam godina zatvora. Timošenko je istovremeno ponavljala da sudija "uzima slobodu Ukrajini" i da je ta presuda neće zaustaviti , kao i da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava.Ispred zgrade suda okupilo se stotine pristalica bivše premijerke ali i njenih protivnika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.