Izvor: RuskaRec.ru, 06.Feb.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Julija Timošenko insistira na formulaciji „rat Rusije protiv Ukrajine“

„Moramo doneti zakon o okupiranim teritorijama, moramo proglasiti ratno stanje u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Moramo prekinuti tu nepristojnu trgovinu sa okupiranim teritorijama“, izjavila je Timošenkova na sednici saveta parlamentarne frakcije u ponedeljak, prenosi agencija RIA Novosti. Ona takođe tvrdi da se kijevske vlasti moraju pridržavati stava da se radi upravo o „ratu Rusije protiv Ukrajine“. Poslanici Rade >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << traže od Porošenka plan za „oslobađanje“ Krima „Nedelju dana sam radila u SAD i učestvovala na važnim za Ukrajinu susretima. Ali koje pitanje postavljaju na svim tim susretima? Prvo pitanje: govorite o ratu – pokažite bar jedan dokument gde se rat zove nikako drugačije nego rat... Oni kažu da mi sami dezorijentišemo čitav svet, govoreći da ovde nema rata, da je to samo terorizam pojedinih struktura na istoku“, ispričala je Timošenkova o saznanjima koje je stekla sa one strane okeana, prenosi Rossiйskaя gazeta. Podsećamo da je zamenik šefa administracije predsednika Ukrajine Konstantin Jelisejev prošlog petka izjavio da se proglašenje ratnog stanja u Donbasu povodom eskalacije situacije ne planira.  

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Moguće uvođenje ratnog stanja u Donbasu od strane vlasti u Kijevu

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2017, 10:53

Lider ukrajinske opozicione stranke „Batkveščina“ Julija Timošenko pozvala je Kijev da u Donbasu uvede ratno stanje.. . „Neophodno je usvojiti konkretan zakon na okupiranim teritorijama kako bi se uvelo ratno stanje u oblasti Donjecka i Luganska. Potrebno je prekinuti bezobrazluk kada je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.