Javio se Zelenski: Stižu...

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 23:13

Javio se Zelenski: Stižu...

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će njegova zemlja od Poljske dobiti 200 oklopnih transportera "rosomak".

Portparol poljske vlade Pjotr Miler pre toga je izjavio da je Ukrajina povećala narudžbinu tih vozila sa 100 na 150, prenose "RIA Novosti".

"Postoje novi sporazumi o isporuci više od 100 borbenih vozila. Kada je reč o vozilima rosomak, Ukrajina će 100 njih dobiti sada, dok će 100 biti isporučeno kasnije. Pored toga, stižu i minobacači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rakete i Migovi", napisao je Zelenski na Telegramu.

Zelenski je ranije ove nedelje posetio Varšavu, gde je potpisano više sporazuma.

Poljsko oklopno vozilo "rosomak" pravi se na osnovu licence finske kompanije "Patria" za proizvodnju transportera AMV XC-360p, a raspolaže topom kalibra 30 milimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.