Javio se Zelenski: Dogovoreno jačanje odbrambene saradnje

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 19:28

Javio se Zelenski: Dogovoreno jačanje odbrambene saradnje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da su se njegova zemlja i Bugarska dogovorile o aktivnijoj saradnji u sektoru odbrane.

On je dodao da poziva Bugarsku da učestvuje u obnovi Ukrajine, prenosi Rojters.

"Razgovarali smo o vojnoj pomoći koju Bugarska šalje našoj zemlji. Računamo na nastavak saradnje koja je već spasila mnoge živote", poručio je Zelenski na zajedničkoj konferenciji za medije sa bugarskim premijerom Nikolajem Denkovim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Predsednik Ukrajine je ocenio veoma važnim da Bugarska u ovoj "moralnoj krizi u Evropi" bude protiv Rusije koja vodi "genocidnu politiku".

Denkov je poručio da Bugarska ne može da sedi skrštenih ruku na ono što se dešava samo nekoliko stotina kilometara od njene granice, prenosi Novinite.

"Potpisali smo deklaraciju koja podržava evroatlantske integracije Ukrajine kad god je to moguće", rekao je Denkov i dodao da Bugarska želi pravedan i održiv mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.