Javio se Kadirov: Raspoređeni su

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 21:03

Javio se Kadirov: Raspoređeni su

Čečenski borci raspoređeni su u ruskoj oblasti Belgorod, koja se graniči sa Ukrajinom, izjavio je danas čečenski lider Ramzan Kadirov.

Kako je naveo, oni su raspoređeni kako bi sprečili napade "ukrajinskih diverzantskih grupa".

Belgorodska oblast je u poslednjih mesec dana prijavila niz prekograničnih upada ''proukrajinskih ruskih partizanskih grupa koje sebe nazivaju protivnicima predsednika Vladimira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putina'', javlja Rojters.

Kadirov je rekao da su borci bataljona "Zapad-Ahmat” raspoređeni u blizini pograničnog sela Nehotejevka i kontrolnog punkta u okrugu Graivoron, mestu prekograničnog napada u maju.

"Stanovnici teritorija uz granicu sa Ukrajinom mogu biti mirni. Ko god uđe u naše granice dobiće munjevit odgovor", napisao je Kadirov na Telegramu.

Ukrajina negira umešanost u prekogranične napade, dodaje Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kadirov: Čečenski borci poslati na granicu Rusije sa Ukrajinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2023

Čečenski borci raspoređeni su u ruskoj oblasti Belgorod, koja se graniči sa Ukrajinom, kako bi sprečili napade "ukrajinskih diverzantskih grupa", izjavio je danas čečenski lider Ramzan Kadirov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.