Javio se Kadirov: Nema ih, njih 50... I to nije sve

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 17:54

Javio se Kadirov: Nema ih, njih 50... I to nije sve

Lider Čečenije Ramzan Kadirov objavio je da su Oružane snage Ukrajine izgubile 50 vojnika, dva tenka, kao i borbena vozila pešadije i oklopna vozila.

Kadirov je naveo da su ti gubici zabeleženi tokom kontraofanzive na Orehovskom pravcu u Zaporoškoj oblasti.

"U toku kontraofanzive koju su ukrajinski nacisti preduzeli na naše položaje, ruske jedinice su uspešno odbile brojne neprijateljske napade, pokazujući visok stepen herojstva i hrabrosti. Neprijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pretrpeo značajne gubitke", napisao je Kadirov.

Prema njegovim rečima, tokom sukoba, borci bataljona Vostok-Ahmat uhvatili su izviđače 65. brigade 3. mehanizovanog bataljona Oružanih snaga Ukrajine.

"Komandir nacističkog voda je povređen, ukazana mu je neophodna lekarska pomoć. Prema rečima zarobljenika, komanda brigade ih je na prevaru bacila na naše položaje, rekavši da su nam ostala samo 2-3 borca. Oni su doveli svoje vojnike u zabludu da bi krenuli napred", rekao je šef Čečenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.