Janukovič ne pušta Timošenkovu?

Izvor: B92, 21.Okt.2013, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič ne pušta Timošenkovu?

Kijev -- Ukrajinski predsednik Viktor Januković pokazao je danas kako nije spreman da pomiluje bivšu premijerku Juliju Timošenko, koja izdržava zatvorsku kaznu.

Nakon današnjeg susreta sa predsednikom Češke, Januković je izbegao odgovor na direktno pitanje novinara o tome da li će oprostiti kaznu Timošenkovoj, što su preporučili izaslanici Evropskog parlamenta koji danas dolaze u Ukrajinu, izveštava AP.

Januković je samo napomenuo kako treba da bude odobren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalni zakon, kojim bi se bivšoj premijerki omogućilo da ode na lečenje u Nemačku.

Ovom rešenju se protive saveznici Timošenkove jer bi joj tako verovatno bilo onemogućeno da se vrati u Ukrajinu i učestvuje u političkom životu, već bi morala da dosluži sedmogodišnju zatvorsku kaznu na koju je osuđena 2011. zbog zloupotrebe vlasti.

Timošenkova tvrdi da njeno zatvaranje predstavlja samo manevar da je istisnu iz politike, a i Zapad presudu bivšoj premijerki ocenjuje kao političku.

Procenjuje se da je boravak Timošenkove u zatvoru glavna prepreka sporazumu između EU i Ukrajine o širokoj političkoj saradnju i slobodnoj trgovini, koji bi inače mogao da bude postignut krajem novembra na samitu u Vilnjusu.

Timošenkova, koja pati od bolova u leđima, trenutno je pod stražom na lečenju u jednoj harkovskoj bolnici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Januković nije spreman da pomiluje Timošenkovu

Izvor: Akter, 21.Okt.2013

Ukrajinski predsednik Viktor Januković signalizirao je danas kako nije spreman da pomiluje bivšu premijerku Juliju Timošenko, koja izdržava zatvorsku kaznu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.