Jajima na šefa parlamenta

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 27.Apr.2010, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jajima na šefa parlamenta

KIJEV - Ukrajinski parlament ratifikovao je danas sporazum o produženju boravka ruske flote na Krimu, uprkos hiljadama demonstranata koji su protestovali ispred zgrade skupštine. Protivnici sporazuma gađali su jajima predsednika parlamenta Volodimira Litvina, pa je bio primoran da otvori kišobran kako bi se zaštitio, a u salu u kojoj su poslanici zasedali ubacili su dimne bombe, javio je Rojters. U ruskom parlamentu je takođe u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << toku postupak ratifikacije sporazuma, ali sednica se odvija bez problema.

Predsednici Ukrajine i Rusije Viktor Janukovič i Dmitrij Medvedev dogovorili su se prošle sedmice da ruska Crnomorska flota produži iznajmljivanje baze na Krimu i posle 2017. godine, kada istekne sadašnji sporazum.

Prema novom sporazumu, ruska flota u Sevastopolju moći će da ostane do 2042. godine, uz mogućnost ponovnog produženja ugovora, podsetio je Itar-Tass.

Janukovič je u februaru stupio na vlast, a njegov prethodnik Viktor Juščenko nazivao je prisustvo ruske flote na ukrajinskom tlu neprijateljskim i zalagao se da ona napusti zemlju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.