JESAM LI VAM REKLA, BILO JE OČIGLEDNO?! Ona je znala šta sprema Prigožin, razgovarala sa njim 40 minuta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 10:09

"JESAM LI VAM REKLA, BILO JE OČIGLEDNO?!" Ona je znala šta sprema Prigožin, razgovarala sa njim 40 minuta (VIDEO)

Simonjan je u emisiji ispričala da je još ranije ove godine pretpostavila da Prigožin "kuje zaveru za državni udar".

Margarita Simonjan, glavna urednica ruske državne televizije RT, tvrdi da je znala da se sprema pobuna Jevgenija Prigožina.

Šef Vagnera je 24. juna, nakon što je poslednjih meseci oštro kritikovao rusko vođenje rata u Ukrajini, pozvao na oružani ustanak kako bi svrgnuo ministra odbrane, Sergeja Šojgua.

Simonjan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u emisiji ispričala da je još ranije ove godine pretpostavila da Prigožin "kuje zaveru za državni udar".

Džulija Dejvis, osnivača ruske nadzorne grupe Media Monitor, u subotu je na Tviteru podelila isečak emisije u kojoj je Simonjan govorila o oružanoj pobuni Vagnerovaca, prenosi Njuzvik.

Meanwhile in Russia: just like Vladimir Solovyov, head of RT Margarita Simonyan asserted that she realized since spring that Yevgeny Prigozhin had been plotting a coup. https://t.co/awvoKLDHrC

— Julia Davis (@JuliaDavisNews) July 2, 2023

- Nisam li rekla da u proleće planira državni udar?! Nakon što sam razgovarala s njim 40 minuta tokom proleća... Razgovarali smo telefonom i sve je bilo sasvim očigledno - govori Simonjan voditelju Romanu Babajanu u tom isečku.

Njen istup dolazi nakon što je Putinov propagandista Vladimir Solovjov poručio kako je pre početka pobune upozorio Prigožina da ne počini "izdaju".

- Pokušao sam da ga upozorim, ovo je izdaja domovine. Pokušao sam da ga upozorim da ne razmišlja u tom smislu - kazao je Solovjov tada.

Takođe je istakao da je incident "prouzrokovao kolosalnu štetu ugledu zemlje" i "nenamerno otkrio suludu količinu informacija neprijatelju".

Simonjan se složila s njegovim mišljenjem.

- Teško mi je da zamislim da bez obzira na njihove razloge, zameranja, sukobe i višestruke zamerke, ljudi koji su to organizovali nisu shvatili da je ovo pre svega dar za naše zajedničke neprijatelje. Poznajem Prigožina, poznajem ga mnogo godina. Još mi je teško da u to poverujem, znate? Mislim da je našem predsedniku još teže - zaključila je.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DA LI JE OVO ČOVEK KOJI ĆE ZAMENITI ŠOJGUA Putin će možda ispuniti NAJVEĆU ŽELJU PRIGOŽINA, ali to neće uraditi odmah

Izvor: Blic, 03.Jul.2023

Aleksej Djumin, bivši bezbednosni agent Kremlja, pojavio se kao potencijalni kandidat da zameni ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, čiju je smenu zahtevao šef plaćeničke grupe Vagner Jevgenij Prigožin tokom svog pokušaja pobune 24. juna.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.