JEDNOGLASNO: Ševčenko izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Ukrajine

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2024, 15:12

JEDNOGLASNO: Ševčenko izabran za novog predsednika Fudbalskog saveza Ukrajine

Bivšem predsedniku se sudi zbog pronevere.

Bivši ukrajinski fudbaler, napadač Milana i Čelzija Andrej Ševčenko izabran je danas jednoglasno za novog predsednika Fudbalskog saveza Ukrajine (UAF). Ševčenko je osvojio 93 od 94 glasa, saopštio je UAF.

Kako se navodi, on je  imao pravo da da 94. glas kao delegat, ali to nije učinio, prenosi AP.

Andrej je najbolji strelac Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svih vremena sa 48 golova u 111 utakmica od 1995. do 2012.

Sa Milanom je osvojio Ligu šampiona 2003. i Zlatnu loptu sledeće godine.

Kao predsednik UAF-a zameniće Andreja Pavelka, koji je bio na čelu od 2015. godine i član je Izvršnog komiteta UEFA. Pavelku bi trebalo da se sudi u Ukrajini u okviru dugotrajnog pravnog spora zbog optužbi za proneveru sredstava.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.