Izručen Estonac optužen da je u Rusiju prebacivao američko oružje i elektroniku

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 20:03

Izručen Estonac optužen da je u Rusiju prebacivao američko oružje i elektroniku

Muškarac optužen da švercuje elektronsku opremu i oružje američkog porekla kako bi pomogao u ratu protiv Ukrajine, Vadim Konošenok izručen je iz Estonije.

Ovo je saopšteno danas iz američkog federalnog tužilaštva.

Očekuje se da se Konošenok pojavi pred federalnim sudom u Bruklinu već danas, a tužilaštvo je zatražilo da ostane u pritvoru do početka suđenja, zbog potencijalnog rizika od bekstva.

On je uhapšen u oktobru 2022. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je pokušavao da pređe u Rusiju sa prtljagom u kojem je bilo 35 poluprovodnika i drugih elektronskih komponenti, od kojih neke podležu kontroli izvoza SAD, prenosi Rojters.

Konašenok je optužen prošlog oktobra, kada su američke vlasti podigle kontrolu i pojačale sprovođenje kontrola i sankcija osmišljenih da ometaju rusku poziciju u ratu sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Optuženi ruski obaveštajac izjasnio se da nije kriv za američke optužbe za krijumčarenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2023

Navodni ruski obaveštajac izjasnio se 14. jula da nije kriv po optužbama SAD za krijumčarenje elektronike i municije američkog porekla u Rusiju kako bi pomogao njenom ratu protiv Ukrajine. Vadim Konošenok (Vadim Konoschenok), koji je dan ranije izručen iz Estonije, izjasnio se o krivici na saslušanju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.