Izašli iz Azovstala sa belom zastavom; U toku pregovori

Izvor: B92, 16.Maj.2022, 13:31

"Izašli iz Azovstala sa belom zastavom"; U toku pregovori

Ruska vojska pregovara sa ukrajinskom stranom u "Azovstalu", rekao je za "Rusija 1" Aleksandar Hodakovski, komandant brigade "Vostok" DNR.

On je rekao da je devet ukrajinskih vojnika sa belom zastavom izašlo iz tunela sa teritorije preduzeća.

Prema Hodakovskom, nakon što su snage DNR blokirale nekoliko značajnih područja, neprijatelj se našao u bezizlaznoj situaciji. "Grupa je, kako se ispostavilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izašla da zastupa interese značajnije grupe koja je u Azovstalu. Nekoliko naših vojnika, oficira, zajedno sa grupom koja je izašla iz tunela sa belim zastavama , ponovo je otišla sa istom grupom u tunel da vodi pregovarački proces. Rezultate trenutno ne znamo", dodao je komandant brigade. On je pregovore koji su u toku nazvao živahnim.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.