Iz Kijeva poručeno: Na proleće će biti gotovo...

Izvor: B92, 30.Jan.2024, 21:30

Iz Kijeva poručeno: Na proleće će biti gotovo...

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe GUR Kirilo Budanov izjavio je da očekuje da će ruska ofanziva na istočnoj liniji fronta prestati sa dolaskom proleća.

"(Ruska) ofanziva još uvek traje. Negde na početku proleća, biće potpuno iscrpljeni", rekao je Budanov za nacionalnu televiziju, preneo je Rojters.

On je kazao da su ruske snage napredovale samo na "nekim poljima" i blizu grada Avdijivke.

"Sada je na potezu neprijatelj. To će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završiti, a mislim da ćemo mi početi", dodao je on.

Moskva je pojačala napade na severoistočnom delu fronta prošle jeseni, nastojeći da opkoli "bastione" kao što je, na primer, grad Avdijivka, navela je britanska agencija.

Ukrajinska vojska je saopštila da je sprovodi "aktivnu odbranu" i izvodi kontranapade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.