Iz Amerike u Kijev

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Amerike u Kijev

Tijana Bogićević (35), koja živi i radi u Americi, biće predstavnik Srbije na 62. Evrosongu, koji se sredinom maja održava u Kijevu. Odluku o angažovanju Tijane kao srpske predstavnice doneli su urednici Muzičke redakcije RTS-a koji, prema propozicijama takmičenja, biraju predstavnika. Tijanin izbor podržali su domaći pevači i muzičari. Odmah nakon objavljivanja vesti preko društvenih mreža stigla je podrška Bojane Stamenov, koja je predstavljala Srbiju 2015. godine u Beču.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Ide najbolja! Bravo, Tićo! - čestitala je Bojana koleginici na društvenim mrežama.

- Tijana je jedan od najboljih vokala kod nas i promoviše zdravu pop muziku. Ona je neko ko nas neće izneveriti kada su u pitanju vokalne sposobnosti. Drago mi je što je RTS izabrao, a sad sve zavisi od pesme i scenskog nastupa jer za Evrosong nije dovoljan samo dobar glas. Nadam se da će imati sjajnu pesmu, podršku RTS, građana Srbije, a moju podršku svakako ima - rekao je Aleksa Jelić, koji je sa Tijanom sarađivao na pesmi "Još jednom".

- Tijana je sjajan vokal i ozbiljan muzičar. I to znaju svi poznavaoci muzike. Nadam se da će imati dobru pesmu i aranžman jer kod nas su aranžmani poslednjih godina demode. Džaba dobar vokal ako aranžman ne valja. Posle sve svale na izvođača. Tijani od srca želim puno sreće na Evrosongu - rekla je Lena Kovačević.

Za razliku od prethodnih godina kada su pesmu s kojom se takmiči srpski predstavnik komponovali domaći autori, ovog puta RTS je angažovao tim iz inostranstva. U pitanju su Borislav Milanov, Bo Peršon, Johan Alkenas i Lisa An Mari Linder muzički producenti, kompozitori koji su se proslavili kao deo tima austrijskog predstavnika Končite Vurst koja je pobedila 2014. godine sa numerom "Rise Like a Phoenix".

Bili su i autori kompozicije "If Love Njas a Crime" s kojim je Bugarska na prošlogodišnjem takmičenju u Stokholmu osvojila visoko četvrto mesto. Sarađivali su sa brojnim svetskim muzičkim zvezdama, između ostalih, sa Kajli Minog i Lejdi Gagom.

Kompozicija s kojom će Tijana nastupati u Kijevu biće predstavljena u specijalnoj emisiji RTS-a početkom marta i još uvek se ne zna da li će numeru izvesti na srpskom ili engleskom jeziku.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.