Istražitelji pronašli lične stvari putnika, ali ne i ostatke tela

Izvor: Press, 03.Avg.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražitelji pronašli lične stvari putnika, ali ne i ostatke tela

Piter-Jap Albersberg je izjavio u Kijevu da su stručnjaci tokom dana pretražili područje od šest kilometara kvadratnih na mestu pada aviona.

Avion "Malezija erlajnza" (Malaysia Airlines) koji je leteo iz Amsterdama do Kuala Lumpura, srušio se 17. jula u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine.

Poginulo je svih 298 putnika i članova posade, većinom Holanđana.



Ostaci tela više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 200 putnika prebačeni su u Holandiju radi identifikacije, prenela je agencija AP.

Malezijski "Nju sandej tajms" je objavio da preliminarni podaci dobijeni dešifrovanjem "crne kutije" srušenog putničkog aviona pokazuju da tokom leta "nije bilo vanredne situacije".

Taj dnevnik, pozivajući se na izvor u grupi međunarodnih eksperata koji istražuju uzroke tragedije, navodi da je poslednji registrovani razgovor u pilotskoj kabini bio razgovor posade sa kopnenim službama kontrole leta i da u onome što se čulo "nije bilo ničeg neobičnog".

Istražitelji razmatraju nekoliko verzija te nesreće, a jedna od glavnih je da je letelica oborena raketom tipa "zemlja-vazduh", navela je agencija Itar-Tas s.

Ruska agencija prenela je juče iz Haga izjavu šefa međunarodne misije za potragu i prevoz posmrtnih ostataka žrtava Albersberga da borbena dejstva u Donjeckoj oblasti nisu omela rad tima na mestu nesreće.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Holandija: Stigao avion sa ostacima tela

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 20:58

Avion, koji je prevozio ostatke tela žrtava srušenog putničkog aviona "Malezija erlajnsa" iznad istoka Ukrajine, sleteo je danas u Holandiju..Transportni avion holandske vojske dovezao je ostatke tela žrtava koji su u poslednjih nekoliko dana pronađeni na mestu nesreće, kao i uzorke DNK i lične...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.