Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijska pobjeda Sjeverne Irske

Fudbaleri Sjeverne Irske savladali su Ukrajinu sa 2:0 i tako ostvarili istorijsku prvu pobjedu na Evropskim prvenstvima.

Osim prve pobjede Irci su postigli i prva dva gola na Evropskim prvenstvima.

Na početku meča Irska je krenula konkretnije, i više je napadala, ali su se Ukrajinci ubrzo oslobodili pritiska i preuzeli inicijativu. Ipak početak nije bio mnogo interesantan kao u većini utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Eura u Francuskoj. Prvi udarac vidjeli smo tek u 25. minutu kada je Rakitski probao da ugozi protivnika iz daljine.

Nakon toga Irci su se malo oslobodili, i u 33. minutu zaprijetili preko Katharta koji je glavom nakon kornera šutirao iznad prečke.

Irci su pokušali još jednom iz daljine do kraja poluvremena, ali bezuspješno, što je i bilo sve u prvom dijelu utakmice.

U 49. minutu Sjeverna Irska dolazi do prednosti i prvog gola na Evropskim prvenstvima. Nove stranice fudbalske istorije ispisao je Mekoli koji je pobjegao svom čuvaru nakon ubačaja Norvuda.

U 57. minutu igra je nakratko bila prekinuta zbog grada koji je počeo da pada, ali je ubrzo nastavljena.

Nakon prekida Ukrajinci su zaigrali nešto ofanzivnije, ali nikako nisu uspjeli da konkretnije zaprijete Ircima.

To je na kraju meča dalo dovoljno prostorima što su iskoristili u 6. minutu sudijske nadoknade. Mekgin se našao na pravom mjestunakon odbijene lopte i poslao loptu u mrežu za konačnih 2:0.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.