Izvor: B92, 28.Sep.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Isinbajeva će ponovo dominirati"

Svetski rekorder u skoku motkom Ukrajinac Sergej Bubka najavio je povratak Ruskinje Jelene Isinbajeve u vrhunsku formu iduće sezone.

"Isinbajeva će ponovo dominirati ovom disciplinom", rekao je slavni ukrajinski atletičar, koji već nekoliko godina obavlja funkciju potpredsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Bubka je naglasio da je svetska rekorderka Isinbajeva, koja je na pioslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva šampionata sveta ostala bez medalje, "morala da se odmori uoči velikih takmičenja".

Dvadesetosmogodišnja Isinbajeva je u aprilu ove godine najavila takmičarsku pauzu, pošto na dvoranskom prvenstvu sveta u Dohi u martu nije uspela da osvoji medalju.

Isinbajeva je na Mundijalu u Berlinu prošle godine ostala bez plasmana, jer nije imala ni jedan ispravan skok.

"Jelena će se vratiti kao najbolja", rekao je Bubka, čiji je nekadašnji mentor Vitalij Petrov, sa kojim je radio 15 godina do 1990, sada trener Isinbajeve.

Bubka nije želeo da komentariše eventualne planove za kandidaturu za mesto predsednika IAAF, za koje će se ponovo kandidovati sadašnji prvi čovek te organizacije Senegalac Lamin Dijak.

"Zadovoljan sam funkcijom koju obavljam u IAAF u ovom trenutku i to je za sada sve što ću reći u vezi sa eventualnom kandidaturom", istakao je Bubka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.