Iran: Politika sankcija dokazala svoju neefikasnost

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Politika sankcija dokazala svoju neefikasnost

24.01.2015. -

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Džavad Zarif izjavio je da je politika sankcija kao takva dokazala svoju neefikasnost. Ovu činjenicu Zapad treba da uzme u obzir kada vrši pritisak na Rusiju radi rešavanja ukrajinske krize. On je povukao paralelu sa zapadnim sankcijama protiv Teherana zbog njegovog nuklearnog programa.

Pri tome on je istakao da su se ruski susedi i prijatelji Irana pridružili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << međunarodnim sankcijama protiv Islamske republike zato što možda nisu imali varijante izbora. Mislim da je u slučaju Rusije važno delovati, polazeći od geopolitičkog konsenzusa. A mi se sada vraćamo geopolitici hladnog rata, što je krajnje opasno, podvukao je iranski ministar.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Mike Segar    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.