Indonezija: Predsednik Džoko putuje u Kijev i Moskvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2022, 08:31

Indonezija: Predsednik Džoko putuje u Kijev i Moskvu

Indonežanski predsednik i sadašnji predsedavajući grupe G20 Džoko Vidodo posetiće Kijev i Moskvu sledeće nedelje, sa ciljem da doprinese mirnom rešenju njihovog sukoba, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Retno Marsudi

Rat u Ukrajini stavio je sastanak Grupe 20 (G20) najvećih svetskih ekonomija ove godine u DŽakarti u drugi plan, pri čemu Indonezija nastoji da ujedini članice, uz istovremeno opiranje pritiscima zapadnih država koje prete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bojkotom novembarskog samita lidera i zalažu se za isključenje Rusije, prenosi Rojters.

Ministar spoljnih poslova Marsudi saopštio je da će poseta indonežanskog predsednika, i Kijevu i Moskvi biti sprovedena u „nenormalnoj“ situaciji, a DŽoko će se sastati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pošto je obojicu prethodno pozvao da prisustvuju samitu G20 na ostrvu Bali.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DŽOKO POZVAO PUTINA I ZELENSKOG NA SAMIT G20 Predsednik Indonezije putuje u Kijev i Moskvu, želi da doprinese mirnom rešenju sukoba

Izvor: Blic, 22.Jun.2022

Indonežanski predsednik i sadašnji predsedavajući grupe G20 Džoko Vidodo posetiće Kijev i Moskvu sledeće nedelje, sa ciljem da doprinese mirnom rešenju njihovog sukoba, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Retno Marsudi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.