Imaju jednu šansu: Počinje veliki napad na Ruse

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 20:20

Imaju jednu šansu: Počinje veliki napad na Ruse

Bivši premijer DNR Aleksandar Borodaj izjavio je da u narednih nekoliko nedelja počinje ozbiljna kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine.

Ako ukrajinska kontraofazniva ne bude uspešna, onda će ruske snage imati priliku da krenu u novu ofanzivu, naglasio je Borodaj.

On je za NSN rekao da je zadatak ruskih snaga da obuzdaju prolećnu kontraofanzivu Oružanih snaga Ukrajine i "unište što je moguće više ljudstva i tehnike neprijatelja".

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upozorio je Borodaj, u slučaju nepovoljnog razvoja događaja, neprijatelj će moći da zadrži liniju fronta, a onda se krajem leta ili jeseni "može očekivati još jedan talas ofanzive“.

Istovremeno, Borodaj smatra da će jesenja ofanziva Oružanih snaga Ukrajine, ako do nje dođe, biti slabija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.