Ima prostora za unapređenje saradnje Srbije i Ukrajine

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima prostora za unapređenje saradnje Srbije i Ukrajine

Postoji prostor za unapređenje saradnje Srbije i Ukajine, zaključak je današnjeg sastanka ministarke zadužene za evropske integracije Jadranke Joksimović i novoimenovanog ambasadora Ukrajine u Beogradu Oleksandra Aleksandroviča.

Sagovornici su saglasni da prostora za jačanje saradnje ima, ali i da bi u budućnosti obe države trebalo da rade na unapređenju bilateralnih, političkih i ekonomskih odnosa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Kako prenosi resorno ministarstvo, obe strane su izrazile nadu da će doći do skorog potpisivanja sporazuma o slobodnoj trgovini između dve države.

Joksimović je, kako je navedeno, ponovila da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, uključujući i Krim.

Složili su se da bez obzira što svaka država sprovodi reforme u specifičnim okolnostima karakterističnih po nju, obe imaju isti cilj napredak države i društva.

Joksimović je naglasila da je to Vlada pokazala i učešćem na međunarodnoj donatorskoj konferenciji, održanoj u aprilu ove godine u Kijevu, na kojoj je u ime Vlade donirala toj državi 100.000 evra bespovratne pomoći za potrebe interno raseljenih lica.

Govoreći o procesu evropskih integracija Joksimović je istakla da je Vlada Srbije zainteresovana za razmenu iskustva na tehničkom nivou u ovoj oblasti.

Ambasador Ukrajine zahvalio se ministarki i izrazio nadu da će tokom njegovog mandata doći do unapređenja saradnje, piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.