Ili će pobediti Ukrajina, ili će cela Evropa izgubiti“

Izvor: B92, 26.Nov.2022, 19:49

"Ili će pobediti Ukrajina, ili će cela Evropa izgubiti“

Ako Rusija pobedi u Ukrajini, onda će cela Evropa izgubiti, saopštio je premijer Poljske Mateuš Moravjecki tokom posete Kijevu, prenosi poljski portal "Vpn.pl“

"Ishod može biti samo jedan: ili će pobediti Ukrajina, ili će cela Evropa izgubiti“, rekao je Moravjecki tokom sastanka sa ukrajinskim i litvanskim kolegom u okviru Lublinskog trougla u Kijevu.

Kako je dodao, Poljska treba da podržava Ukrajinu, jer je smatra "zemljom slobode“.

"Evropa je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekasno primetila pretnju koja dolazi od Rusije, stoga danas ne možemo odugovlačiti sa pružanjem pomoći Ukrajine“, istakao je poljski premijer.

Ranije je saopšteno da su danas u Kijev doputovali predsednica Mađarske Katalin Novak, poljski premijer Mateuš Moravjecki, premijerka Litvanije Ingrida Simonite i belgijski premijer Aleksandar de Kro. Lublinski trougao čine Ukrajina, Litvanija i Poljska.

Analitičari ukazuju da je "Lublinski trougao“ još jedan geopolitički projekat Poljske koji se, u većoj ili manjoj meri, vraća ideji prve Državne zajednice Poljske i Litvanije — srednjovekovne Poljske kao imperije od mora do mora.

Kako ističu, očigledno je da rusko pitanje zauzima gotovo centralno mesto u ovom neformalnom savezu, a glavni cilj Poljske, Ukrajine i Litvanije je suprotstavljanje i obuzdavanje Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moravjecki: Ili će pobijediti Ukrajina, ili će cijela Evropa izgubiti

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2022

KIJEV - Ako Rusija pobijedi u Ukrajini, onda će cijela Evropa izgubiti, saopštio je premijer Poljske, Mateuš Moravjecki tokom posjete Kijevu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.