IMA MNOGO PROBLEMA ALI ... Vučić iskreno o tome da li je srpska privreda ugrožena uvozom iz Ukrajine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 19:47

"IMA MNOGO PROBLEMA ALI ..." Vučić iskreno o tome da li je srpska privreda ugrožena uvozom iz Ukrajine!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su srpski poljoprivrednici ugroženi poljoprivrednim proizvodima iz Ukrajine, kao i poljoprivredni proizvođači u celoj Evropi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su srpski poljoprivrednici ugroženi poljoprivrednim proizvodima iz Ukrajine, kao i poljoprivredni proizvođači u celoj Evropi.

- Naravno da su ugroženi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer svi deluju na jedinstvenom evropskom i evroazijskom tržištu. Ako pitate da li možemo da ne uvozimo, onda to znači da i druge vlade mogu nama da zabrane izvoz. Mi smo potpisali neke sporazume gde smo na jedinstvenom tržištu i gde ne smemo da budemo na zatvorenom tržištu - rekao je Vučić nakon obilaska fabrike nameštaja „Mobi“ u Knjaževcu.

Odgovarajući na pitanje da li bi mi mogli da zabranimo uvoz ukrajinskih proizvoda, Vučić je odgovorio da pokušamo da zamislimo primer da nam kažu „nećemo srpsku malinu u Nemačkoj, kada je imamo iz Poljske“ ili da Poljska traži od Nemačke da na nivou EU donese takvu meru i šta bismo mi onda radili.

- Neverovatno kako uspevamo da uvek gledamo samo ono što nama u datom trenutku odgovara, a u istom trenutku se ne pitamo šta ćemo ako oni nama to urade.

Ima mnogo problema, malina je imala neverovatnu cenu nekoliko godina, sve je išlo odlično, ali se znalo da će doći godina ili dve kada to neće ići tako.

Imaju velike zalihe i to sada pokušavamo da rešimo, da pomognemo na svaki način, ali su nam u dobroj meri vezane ruke - poručio je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.