IAEA predstavila principe kako da  ne dođe do nuklearne nesreće u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2023, 23:36

IAEA predstavila principe kako da ne dođe do nuklearne nesreće u Ukrajini

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) pozvao je u utorak, 30. maja, pred Savetom bezbednosti UN Rusiju i Ukrajinu da podrže pet "konkretnih principa" kako bi se osigurala bezbednost ukrajinske elektrane u Zaporožju i izbegla nuklearna nesreća. "Imamo sreće što se nuklearna nesreća još nije dogodila", rekao je šef IAEA Rafael Grosi (Grossi).  Podsetio je da je centrala koju je okupirala ruska vojska sedam puta isključena sa električne mreže, tako da...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Grosi najavio putovanje u Kijev i NE Zaporožje, možda i u Moskvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2023, 08:39

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju IAEA Rafael Grosi saopštio je da planira da uskoro poseti Kijev i Zaporošku nuklearnu elektranu u Ukrajini, a možda i Moskvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.