I vojnici SAD na vežbi u Bugarskoj

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I vojnici SAD na vežbi u Bugarskoj

Sofija -- Američki i ukrajinski vojnici pridružiće se vojnim vežbama 700 vojnika iz 10 zemalja koje se od petka održavaju u Bugarskoj.

Dvonedeljna vojna vežba u trening-centru Novo Selo zakazana je pre nego što je došlo do eskalacije tenzija između Zapada i Rusije oko Krima, a održava se nakon zajedničkih vežbi američke, rumunske i bugarske mornarice u Crnom moru, kojom su SAD želele da pokažu rešenost da podrže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje NATO saveznike.

"Ovo je jedna od mnogih vežbi koje sprovodimo u toku godine u okviru naše opredeljenosti da se angažujemo sa partnerima ovde (u Evropi) i poboljšamo regionalnu stabilnost", rekao je portparol američke komande u Evropi Džesi Grendžer.

U toj vojnoj vežbi učestvovaće i vojnici iz Jermenije, Azerbejdžana, Belgije, Bugarske, Gruzije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Srbije i Turske, kao i predstavnici NATO, prenela je britanska agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.