I, proguta ih blato VIDEO

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 17:18

I, proguta ih blato VIDEO

Prema ekspertima, jedan od glavnih razloga za odlaganje prolećne ofanzive u Ukrajini su nepovoljni uslovi na ratištu.

Više puta je pisano da proleće u Ukrajini dolazi sa blatom, koje je teško i lepljivo.

Teška borbena vozila poput tenkova, samohodnih haubica i oklopnih transportera lako bi se zaglavila. Blato će se zalepiti za njihove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lance i kada se osuši još je teže ukloniti ga.

Poslednji video-snimak pokazuje upravo ove uslove. Štaviše – bukvalno vizualizuje težinu terena, neprohodne uslove. "Bukvalno zastoj", prenose Novosti.

Objavljen je i video-snimak, na kom se vidi nemogućnost da bar dva tenka T-64 i dva oklopna transportera M133 "oljušte blato". Teren je toliko težak da postoji veliki rizik – mašinu koja će morati da ih vuče može da "proguta" i ukrajinsko blato.

Ovo je nepovoljan razvoj okolnosti. Takav položaj izlaže čitavu kolonu opasnosti od trenutnog vazdušnog napada. Loša strana je što kolona neće moći da se odbrani čak ni od kopnenog napada. U stvarnosti, snimak pokazuje da sa ukrajinskim blatom nema problema američka oprema, kako tvrde neki ruski mediji, već i sovjetska.

U takvim uslovima razumljivo je ako Ukrajina odloži ofanzivu. Ima razloga da Kijev sačeka toplije vreme, kada će putevi, uključujući i mostove, biti suvi za težak i dug put.

Na slici se vidi i nešto drugo – jedan od razloga zašto Rusija ne krene u kontraofanzivu na kopnu. Ruske tenkove pratiće ista sudbina kao i one na snimku. Zbog toga Rusija trenutno izvodi vazdušne raketne udare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.