I mi osećamo posledice ukrajinske krize

Izvor: Beta, 05.Maj.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I mi osećamo posledice ukrajinske krize

BEOGRAD, 5. maja 2014. (Beta) - Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je u ponedeljak da i Srbija već oseća posledice krize u Ukrajini.

"Već imamo probleme s plaćanjem, ako se radi o plaćanju u dolarima. Rizikujemo ako je destinacija Rusija sa kojom imamo vrlo razvijene odnose, koja nam je najvažniji spoljnotrgovnski partner", rekla je Tabakovićeva u predavanju polaznicima Škole nacionalne odbrane u Vojnoj akademiji Vojske Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
U predavanju o uticaju medjunarodnih finansijskih institucija na monetarnu politiku Republike Srbije, guvernerka NBS je istakla da je Rusija "osetila šta znači medjuzavisnost finansijskih tržišta i trenutno reagovanje tržišta u trenutki kada se dešava kriza".

Prema Tabakovićevoj, Srbiji, koja je visoko zadužena zemlja i finansijski zavisna, potrebna je saradnja s medjunarodnim finansijskim instuticijama.

Srbiji je, kao je istakla, potreban aranžman s Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF), kao najznačajnijom medjunarodnom finansijskom institucijom, jer za rezultat ima smanjenje rizika zemlje i povećanje poverenja investitora.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tabaković: I mi osećamo posledice ukrajinske krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2014

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da i Srbija već oseća posledice krize u Ukrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tabaković: I mi osećamo posledice ukrajinske krize

Izvor: Studio B, 05.Maj.2014

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je u ponedeljak da i Srbija već oseća posledice krize u Ukrajini. .."Već imamo probleme s plaćanjem, ako se radi o plaćanju u dolarima. Rizikujemo ako je destinacija Rusija sa kojom imamo vrlo razvijene odnose, koja nam je najvažniji...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.