Humanitarna pomoć za istočnu Ukrajinu

Izvor: VOA, 11.Avg.2014, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna pomoć za istočnu Ukrajinu

Misiju bi, kako je rečeno, nadzirao Međunarodni Crveni krst.

U međuvremenu generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen je ponovo izrazio zabrinutost da bi Rusija mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Rasmusen je izjavio je kako još uvek nema naznaka da je Rusija povukla svoje vojne snage razmeštene na granici Ukrajine, što je Zapad proteklih nedelja protumačio kao mogućnost da ruski predsednik Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Putin planira napad.

Na pitanje novinara Rojtersa o tome koliki su izgledi za rusku vojnu intervenciju Rasmusen je odgovorio: “Veliki su izgledi. Čini nam se da Rusi pronalaze izgovor za takvu operaciju i da nameravaju da je prikažu kao humanitarnu.”
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.