Hrvatska pozvala: Napuštajte

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 21:21

Hrvatska pozvala: "Napuštajte"

Hrvatske vlasti preporučile su svojim državljanima da napuste Ukrajinu.

Tako su se priključuli brojnim državama, među kojima su i Severna Makedonija i Crna Gora, koje su to učinile strahujući od mogućeg ruskog napada na tu zemlju.

Hrvatima se preporučuje i izbegavanje putovanja u Ukrajinu, naročito uz granicu s Rusijom i Belorusijom, kao i blizu linije razdvajanja na područjima Krima i Donbasa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hina .

Onima koji ne mogu da napuste Ukrajinu savetujemo oprez i da se jave hrvatskoj ambasadi u Kijevu, navedeno je iz hrvatskog ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, zemlje članice NATO, pozvalo je juče svoje državljane da ne putuju u Ukrajinu, a ako se tamo već nalaze, da što pre napuste tu zemlju.

I Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je juče, "zbog nepredvidive bezbednosne situacije", upozorilo crnogorske državljane u Ukrajini da razmisle o privremenom napuštanju Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Hrvatska pozvala svoje državljane da napuste Ukrajinu

Izvor: Blic, 12.Feb.2022

Hrvatske vlasti preporučile su svojim državljanima da napuste Ukrajinu, i tako se priključule brojnim državama, među kojima su i Severna Makedonija i Crna Gora, koje su to učinile strahujući od mogućeg ruskog napada na tu zemlju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.