Hronika specijalne vojne operacije za 25.10.2023

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2023, 23:20

Hronika specijalne vojne operacije za 25.10.2023

U pravcu Hersona, grupa jurišnika Oružanih snaga Ukrajine pokušala je da napreduje do Podstepnog, ali su se našli pod artiljerijskom vatrom i bili primorani da se povuku i evakuišu na desnu obalu Dnjepra. Druga grupa je napala položaje Oružanih snaga Rusije u Peščanovki, ali takođe nije uspela i povukla se. U pozadini prebacivanja ukrajinskih marinaca u pravcu Hersona, rusko vojno osoblje je izvršilo kontranapad u Vremjevskom sektoru. Ruske oružane snage su uspele da napreduju severoistočno od Prijutnoja i zauzmu veliko uporište ukrajinskih oružanih snaga, potiskujući OSU nazad. Borbe u ovom pravcu se nastavljaju. U okolini Avdejevke, ruski vojnici uspešno brane ranije zauzetu deponiju, koju ukrajinci pokušavaju da povrate. Sada u okolini padaju obilne kiše, zbog čega je intenzitet dejstava donekle smanjen. U pravcu Soledara, Oružane snage Rusije drže položaje u blizini pruge istočno od Kleščejevke i Andrejevke. Tokom sledećeg napada, borci su uspeli da unište tenk Oružanih snaga Ukrajine i nekoliko oklopnih vozila. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusi napadaju, žestoko

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 08:54

Ruske snage napadaju na gotovo svim delovima fronta, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine...Kako se naovdi u tom saopštenju, protekla 24 sata najžešće borbe su vođene u pravcu Marinke, gde su ukrajinske trupe odbile više od 20 napada...Ukrajinske snage odbile su ruske napade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.