Hronika specijalne vojne operacije za 13.08.2023

Izvor: Vostok.rs, 14.Avg.2023, 08:44

Hronika specijalne vojne operacije za 13.08.2023

U pravcu Hersona, OSU nastavljaju da drže mostobran u zoni kozačkih kampova, dovodeći čamce za popunu ljudstva. Teške borbe se vode i kod Antonovskog mosta: obe strane koriste dronove i artiljeriju. U oblasti Kleščejevke u pravcu Soledara situacija se relativno stabilizovala: ruski padobranci uspešno odbijaju napade Oružanih snaga Ukrajine na selo sa juga. Na sektoru Orehovski, Oružane snage Ukrajine uspele su da zauzmu nekoliko uporišta u šumskom pojasu tri kilometra istočno od Rabotina, ali je njihovo dalje napredovanje zaustavljeno. Ipak, ukrajinske formacije se spremaju za novi talas napada.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Ovo smo vam zaplenili; "bredli" i "leopard" provaljeni

Izvor: B92, 14.Avg.2023

Rusija planira da na međunarodnom vojno-tehničkom forumu “Armija -2023” prikaže zaplenjenu NATO vojnu tehniku...Taj forum se, kako prenosi Sputnjik, održava od 14. do 20. avgusta na aerodromu Kubinka u Moskovskoj oblasti...“U okviru foruma planirano je predstavljanje tehnike NATO, koju su ruski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.