Hronika specijalne vojne operacije za 01.08.2023

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2023, 10:55

Hronika specijalne vojne operacije za 01.08.2023

Ruske trupe su sinoć koristile bespilotne letelice kamikaze Geran-2 za udare na ciljeve u Harkovu: jedna od pogođenih meta bila je, kako se pretpostavlja, lokacija Oružanih snaga Ukrajine u jednoj od lokalnih škola. Ukrajinske bespilotne letelice ponovo su pokušale da napadnu Moskvu: dve letelice presrele su sistemi PVO, treća je ometena elektronskim ratovanjem, nakon čega se sudarila sa tornjem IK-Kvartala na teritoriji poslovnog centra Moskva Siti. Osim toga, ukrajinski bespilotni čamci pokušali su da napadnu ruske patrolne brodove Vasilij Bikov i Sergej Kotov u jugozapadnom delu Crnog mora – svi su uništeni vatrom iz standardnog oružja. Relativno zatišje ostaje na frontovima. OSU pregrupišu svoje snage, pripremajući se za sledeću fazu ofanzive. Na pravcu Starobelsk i Vremjevska situacija nije pretrpela značajne promene, a u sektoru Orehovski jedinice Oružanih snaga RF zaustavile su ukrajinske napade. Zauzvrat, ukrajinske formacije nastavljaju da granatiraju kuće i civilnu infrastrukturu u Belgorodskoj, Kurskoj, Brjanskoj i Hersonskoj oblasti, kao i u DNR. Nažalost, bilo je žrtava: prema poslednjim podacima dve osobe su poginule, a pet je povređeno. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hronika specijalne vojne operacije, za 02.08.2023

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2023

Ukrajinske formacije ne odustaju od pokušaja da probiju odbranu Oružanih snaga Rusije u sektoru Orehovski: noću su OSU ušle u borbu sa ruskom vojskom, ali su odbijeni. Istovremeno, komanda Oružanih snaga Ukrajine nastavlja da dovlači dodatne snage u sektor. Na Kupjanskom odseku Oružanih snaga...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.