Holandija objavila redigovana dokumenta o padu aviona MH17

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija objavila redigovana dokumenta o padu aviona MH17

Holandska vlada je objavila na desetine dokumenata o padu aviona "Malezija erlajnz" iznad Ukrajine, ali je veći deo informacija redigovan.

Holandska televizija RTL, jedan od emitera koji je zahtevao da informacije budu dostupne javnosti, saopštila je danas da će uložiti protest zbog broja redigovanih informacija i vladu, ukoliko to bude potrebno, izvesti pred sud, kako bi je primorala da otkrije još detalja, preneo je AP.

Zamenik urednika RTL Piter Klajn izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da iz te televizije "žele relevantne činjenice kako bi mogla da bude sprovedena ozbiljna rekonstrukcija učinka Vlade" nakon pada leta MH17.

Avion "boing 777" srušio se iznad istoka Ukrajine 17. jula, kada je poginulo svih 298 putnika, među kojima veliki broj Holanđana, i članova posade.

Holandski istražitelji i policija sprovode istragu o uzroku pada aviona za koga se veruje da je pogođen raketom zemlja-vazduh.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Holandija objavila redigovana dokumenta o padu MH17

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2015

Holandska vlada je objavila na desetine dokumenata o padu aviona "Malezija erlajnz" iznad Ukrajine, ali je veći deo informacija redigovan. Holandska televizija RTL, jedan od emitera koji je zahtevao da informacije budu dostupne javnosti, saopštila je danas da će uložiti protest zbog broja redigovanih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.