Hodžis: Postoje države koje su imale visok nivo očekivanja od Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžis: Postoje države koje su imale visok nivo očekivanja od Ukrajine

Vašington će sačuvati predanost Kijevu, ali ta podrška nije večna, izjavio je komandant kopnenih snaga američke vojske u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis.

Prema rečima generala Hodžisa, Kijev će izgubiti podršku ako zapadni partneri „ne budu videli da Ukrajina nastavlja kretanje putem reformi“.

„Ako ne bude transparentnosti u trošenju sredstava za vojnu industriju, ako isplate vojsci ne postanu apsolutno transparentne, ako se ne poveća kontrola budžeta, tada će se pojaviti rizik da određene zapadne države izgube interesovanje za Ukrajinu ili da se pojavi takozvani ’umor‘ od Ukrajine“, naveo je Hodžis.

„Postoje države koje su imale visok nivo očekivanja od Ukrajine", dodao je Hodžis.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.