Hitan sastanak PS Saveta Evrope o Ukrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2022, 08:45

Hitan sastanak PS Saveta Evrope o Ukrajini

U Strazburu će danas i sutra biti održan hitan sastanak Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na čijem će dnevnom redu biti razmatranje posledica ruske vojne operacije u Ukrajini.

U ponedeljak je predviđeno obraćanje Komiteta ministara Saveta Evrope, a najavljeno je i video-obraćanje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

U utorak će se održati hitna debata o situaciji u Ukrajini, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje bi Parlamentarna skupština Saveta Evrope trebalo da usvoji finalni zaključak.

Raspravu o situaciji u Ukrajini zatražilo je svih pet političkih grupa u Skupštini, objavljeno je sajtu ove institucije.

Komitet ministara odlučio je 25. februara da privremeno suspenduje učešće ruskih diplomata i presdatavnika u glavnim telima te panevropske organizacije, nakon čega je Kremlj saopštio da Rusija više neće učestvovati u Savetu Evrope koji ima 47 članica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.