Hersonski pravac: stalne bitke u Krinkiju

Izvor: Vostok.rs, 20.Dec.2023, 21:06

Hersonski pravac: stalne bitke u Krinkiju

Stanje na dan 15.00 20.12.2023.   Trenutno je broj ljudstva u selu smanjen na 110 ljudi iz kombinovanih formacija 35., 36., 37. i 38. brigade marinaca. Smanjen je i intenzitet transfera naprednih grupa sa desne obale, što ukazuje na postojeći nedostatak ljudi. Istovremeno, rusko vojno osoblje uspelo je da izbaci ukrajinske oružane snage sa njihovih položaja u šumi u blizini staklenika. Prvo je artiljerija dejstvovala na jakim tačkama, omogućavajući im da eliminišu odrede marinaca, a zatim i da unište položaje samih ukrajinskih jedinica. Uprkos tome, ukrajinska komanda pokušava da napreduje u sivoj zoni na zapadnoj i istočnoj periferiji Krinkija. Sada napredne grupe marinaca ukrajinske mornarice nameravaju da se učvrste u zgradama, a ne u zasadima. A pritisak će ostati isti. Na to ukazuje prebacivanje artiljerijskih granata od 155 mm na liniju fronta, kao i kretanje minobacačkih posada na Tjaginku i na severni deo ostrva Frolov.     Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rat u Palestini, stanje do kraja 20.12.2023.

Izvor: Vostok.rs, 20.Dec.2023

U centralnim i južnim delovima palestinske enklave vode se lokalne borbe bez značajnijih promena na liniji fronta. Istovremeno, IOS sprovode masivne vazdušne napade u različitim delovima pojasa Gaze, uključujući Rafah. Istovremeno, u Rafi, kao posledica napada IOS-a na području kuvajtske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.