Herson: Ukrajinske snage uništile dva depoa municije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022, 09:10

Herson: Ukrajinske snage uništile dva depoa municije

Ukrajinska vojska saopštila je danas da su njene snage likvidirale na desetine ruskih vojnika i uništile dve deponije municije u kontraofanzivi u regionu Herson, u kojem se proteže ključna linija snabdevanja za ruske snage na jugu Ukrajine. Železnički saobraćaj do Hersona preko reke Dnjepar je prekinut, saopštila je južna komanda ukrajinske vojske, zbog čega su ruske linije snabdevanja na istoku Ukrajine i na Krimu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potencijalno dodatno izolovane, prenosi Rojters.

Ukrajina je poslednjih nedelja koristila raketne sisteme dugog dometa koje je isporučio Zapad i uspela ozbiljno da ošteti tri mosta preko Dnjepra u odseče grad Herson ostavivši položaje ruske 49. armije veoma ranjivim na zapadnoj obali reke, tvrde britanski vojni zvaničnici.

"Kao rezultat vatre kojom je uspostavljena kontrola nad glavnim transportnim vezama na okupiranoj teritoriji, utvrđeno je da saobraćaj preko železničkog mosta na Dnjepru nije moguć", navodi se u saopštenju južne ukrajinske komande.

U istom saopštenju stoji da je više od 100 ruskih vojnika i sedam tenkova uništeno u jučerašnjim borbama u oblasti Herson, prvom većem gradu koji su Rusi zauzeli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajina: Desetine ruskih vojnika poginulo u borbama na jugu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2022

Ukrajinska vojska saopštila je da je ubila desetine ruskih vojnika u borbama na jugu, uključujući i oblast Herson koja je u fokusu kontraofanzive Kijeva u tom delu zemlje i ključna karika u linijama snabdevanja Moskve. Železnički saobraćaj do Hersona preko reke Dnjepar je prekinut, saopštila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.