Hejgel: Rusija povukla većinu vojnika sa ukrajinske granice

Izvor: Blic, 30.Maj.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hejgel: Rusija povukla većinu vojnika sa ukrajinske granice

Rusija je povukla većinu vojnika sa ukrajinske granice, ali ostalo je još sedam bataljona koji imaju više hiljada pripadnika, izjavio je američki sekretar za odbranu Čak Hejgel u Singapuru gde će tokom vikenda prisustvovati konferenciji posvećenoj bezbednosti.

Hejgel je izjavio da je povlačenje više hiljada ruskih vojnika sa granice dobar znak, ali da svi vojnici koji su tamo poslati početkom godine treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budu povučeni, navodi Rojters.

"Svako povlačenje vojnika i opreme je dobar znak, ali oni nisu tamo gde bi trebalo da budu i neće biti dok svi njihovi vojnici stacionirani duž granice pre par meseci ne odu", rekao je sekretar Hejgel.

Prema ranije objavljenim procenama NATO, Rusija je u blizini granice sa Ukrajinom imala oko 40.000 vojnika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.