Gutereš: Rat u Ukrajini preti da izazove globalnu krizu gladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2022, 16:35

Gutereš: Rat u Ukrajini preti da izazove globalnu krizu gladi

Rat u Ukrajini preti da izazove globalnu krizu gladi, upozorio je danas generalni sekretar Ujedinjenih Nacija Antonio Gutereš i ocenio da je vreme da se okonča ovaj "apsurdni rat".

Gutereš je rekao da je nastavak rata u Ukrajini "moralno neprihvatljiv, politički neodbranjiv i vojno besmislen", prenosi Rojters.

On smatra da se rat u Ukrajini ne može dobiti.

Gutereš tvrdi da, čak i ako Mariupolj padne, Ukrajina se ne može osvojiti po principu "grad po grad, ulica po ulica, kuća po kuća".

On je ocenio da ukrajinski narod prolazi kroz "živi pakao".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gutereš: Zaustaviti rat u Ukrajini

Izvor: Danas, 22.Mar.2022

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je danas da se prekine "apsurdni rat" u Ukrajini i upozorio da taj sukob "ne vodi nikud, i to brzo", a da ukrajinski narod "proživljava pravi pakao", javlja Rojters.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.