Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Feb.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruzija: Prosvjed Ukrajini zbog Saakašvilija

Ukrajinski ambasador u Gruziji Vasil Tsibenko pozvan je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova kako bi objasnio zašto je bivši gruzijski predsjednik Mihael Saakašvili postavljen za vodeću osobu Savjetničkog vijeća ukrajinskog predsjednika.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenkoje prošli tjedan najavio osnivanje medjunarodnog savjetničkog tima za reforme na čije je čelo postavio Sakašvilija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Gruzija je bivšegpredsjednika, u odsutnosti , optužila za zloupotrebu položaja, kao i organiziranja napada na jednog poslanika.

Prošloga augusta je gruzijsko državno tužilaštvo zatražilo raspisivanje crvene tjeralice za Sakašvilijem.

Njegov odvjetnik , Otar Kakhidze,na Twitteru je napisao da su predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a,američki kongresmen Mike Turner i predsjednik Komiteta za vanjske poslove evropskog parlamenta Elmar Brok pozvali  Interpol da odbije taj  zahtjev.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Gruzija iznenađena Sakašvilijevim imenovanjem u Ukrajini

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 01:21

Gruzija je pozvala ukrajinskog ambasadora na razgovor zbog iznenadnog imenovanja bivšeg predsednika Mihaila Sakašvilija za savetnika ukrajinskih zvaničnika, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Gruzije...Sakašvili, koji je u Gruziji optužen za prekoračenje ovlašćenja, nalazi se van...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.