Grupa Vagner: Nastavljene žestoke borbe u Bahmutu

Izvor: Beta, 08.Maj.2023, 22:34

Grupa Vagner: Nastavljene žestoke borbe u Bahmutu

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da su "žestoke" borbe nastavljene u Bahmutu na istoku Ukrajine i dodao da njegovi pripadnici dobijaju više municije posle pretnji da će se povući.Prigožin je u nedelju rekao da je dobio obećanje iz Moskve da će dobiti više municije i naoružanja za nastavak borbi u Bahmutu, pošto je zapretio da će se njegovi pripadnici povući sa tog područja.On je u petak na video snimku izrazio veliko nezadovoljstvo prema rukovodstvu ruske vojske, i zakleo da će njegove snage napustiti Bahmut, epicentar borbi u Ukrajini, ako ne dobiju veću podršku."Prema prvim informacijama, počinjemo da dobijamo municiju", rekao je u audio-snimku koji je na Telegramu emitovala njegova pres služba."Borbe (u Bahmutu) su žestoke. Grupe napreduju i nastaviće da napreduju", dodao je on.Vagnerovi borci su na prvoj liniji fronta u borbi za grad Bahmut u istočnoj Ukrajini, gde su obe strane pretrpele velike gubitke.Uprkos strateškom značaju koji stručnjaci osporavaju, Bahmut je postao simbol borbe za kontrolu industrijskog regiona Donbasa, koji se sastoji od regiona Luganska i Donjecka. Rusija je te region anektirala ali nije preuzela potpunu kontrolu nad tim područjem.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grupa Vagner: Nastavljene žestoke borbe u Bahmutu

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Maj.2023

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da su "žestoke" borbe nastavljene u Bahmutu na istoku Ukrajine i dodao da njegovi pripadnici dobijaju više municije posle pretnji da će se povući.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.