Grojsman: Uspeh Ukrajine predstavlja ozbiljnu pretnju za Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 19.Feb.2017, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grojsman: Uspeh Ukrajine predstavlja ozbiljnu pretnju za Rusiju

Premijer Ukrajine Vladimir Grojsman optužio je Rusiju da „izvodi intezivni informacioni napad“ na njegovu zemlju. Povodom za ovaj napad on smatra rast ukrajinskog BDP-a u 2017. godini.

„Uspeh Ukrajine predstavlja ozbiljnu pretnju za Rusiju. Upravo zbog toga sada intezivno pokušavaju da umanje bilo kakav napredak koji smo postigli u proteklih godinu dana“, napisao je Grojsman na Fejsbuku.

Ranije je slične izjave imao i zamenik šefa predsedničke administracije Konstantin Jelisejev, koji je naveo da stabilizacija ukrajinske ekonomije izaziva bes Rusije. Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je rusko rukovodstvo da mrzi Ukrajinu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.