Grizlov: Ukrajinska strana odbila da razmotri plan u cilju hitnog i sveobuhvatnog rešavanja konflikta

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2020, 10:49

Grizlov: Ukrajinska strana odbila da razmotri plan u cilju hitnog i sveobuhvatnog rešavanja konflikta

Delegacija Kijeva je na sastanku trilateralne kontakt-grupe o Donbasu odbila da razmatra nacrt „mape puta“ za rešavanje problema, rekao je stalni predstavnik Rusije na pregovorima o rešavanju ukrajinskog sukoba Boris Grizlov, istakavši da „izlaz iz pregovaračkog ćorsokaka sabotira kijevska strana“. On je istakao da je na zasedanju kontakt-grupe razmotren predlog o deblokadi minskog pregovaračkog procesa.
„U cilju hitnog i sveobuhvatnog rešavanja konflikta u Ukrajini i utvrđivanja redosleda koraka u političkoj, ekonomskoj i humanitarnoj sferi kao i u sferi bezbednosti, u skladu sa Minskim sporazumima predloženo je da se radnoj grupi za politička pitanja naloži da obezbede da se završi predstavljeni nacrt odgovarajućeg akcionog plana (mape puta). Predloženo je da se usaglasimo oko tog dokumenta do sledećeg zasedanja trilateralne kontakt-grupe 28. oktobra 2020. godine. Ukrajinska strana je čak odbila da razmotri taj plan. Predložila je da se radi na modernizaciji Minskih sporazuma, što je ravno odbijanju da ih realizuje“, rekao je Grizlov nakon sastanka.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.