Grizlov: Kijev i dalje ne želi da odustane od ideje da vojnim putem povrati kontrolu nad Donjeckom i Luganskom

Izvor: Vostok.rs, 22.Jan.2021, 10:24

Grizlov: Kijev i dalje ne želi da odustane od ideje da vojnim putem povrati kontrolu nad Donjeckom i Luganskom

Situacija u Donbasu je postala napetija, a problem sa rešavanjem ukrajinske krize je to što Kijev i dalje ne želi da odustane od ideje da vojnim putem povrati kontrolu nad Donjeckom i Luganskom, rekao je opunomoćeni predstavnik Rusije u kontakt-grupi za Donbas Boris Grizlov.
„Čak i na nivou političkih izjava vlasti iz Kijeva se 'oštre' za rat protiv Donbasa. I javna saopštenja i ponašanje zvaničnog Kijeva ostaju agresivna i potpuno neodgovorna. Nema ništa dobro za stanovnike Ukrajine u tome što ukrajinska vlast počinje godinu na ovaj način“, rekao je Grizlov. Prema njegovim rečima, napadi Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu nisu prestajali čak ni za praznike. „Situacija u Donbasu je u poslednje vreme postala napetija, a to je povezano sa brojnim kršenjima režima prekida vatre od strane Ukrajine. Pucnjava i sabotaže ukrajinskih Oružanih snaga nisu prestajali ni tokom praznika“, dodao je Grizlov. On je podsetio da niko nije zvanično odustao od režima prekida vatre, ali da je situacija nekoliko puta bila blizu veoma opasne granice. Grizlov je istakao da je neophodno da se „Ukrajina vrati formatu dodatnih mera“ i da je za rešavanje unutar ukrajinskog sukoba neophodno da Ukrajina potvrdi da je privržena Minskim sporazumima i normandijskom formatu.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.