Granatirana pijaca: Vojska ubija civile VIDEO

Izvor: B92, 21.Jan.2024, 11:50

Granatirana pijaca: Vojska ubija civile VIDEO

Broj poginulih u današnjem ukrajinskom granatiranju pijace u Donjecku povećao se na 13, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Pušilin je napisao na Telegramu da je, prema preliminarnim informacijama, najmanje 13 osoba poginulo, a da je 10 ranjeno u ukrajinskom granatiranju pijace u nedelju, kada je najveća gužva, prenela je RIA Novosti.

Prethodno je gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin rekao da je poginulo 12 osoba.

Pušilin je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da operativne službe rade na licu mesta i da je u toku i potraga za fragmentima oružja koje je korišćeno u napadu.

Dopisnik RIA Novosti javio je da su ukrajinski vojnici ispalili najmanje šest granata kalibra 155 milimetara na područje Tekstilščika u okrugu Kirovski, gde se nalaze pijace i veliki broj prodavnica.

Na tom području u svakom trenutku ima mnogo civila. Kirovski okrug se nalazi u jugozapadnom delu Donjecka.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.