Gotov je; Ukrajinci razneli moćni ruski sistem Tor VIDEO

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 09:09

Gotov je; Ukrajinci razneli moćni ruski sistem "Tor" VIDEO

Ukrajinske snage su uspešno uništile savremeni ruski raketni sistem zemlja-vazduh Tor.

Nedavni snimci pokazuju efikasno gađanje ruskih sredstava protivvazdušne odbrane od strane ukrajinskih snaga, sa raketama HIMARS M31 GMLRS koje isporučuju precizne udare kako na moderne 9K331 Tor-M1 tako i na stare 9K35 Strela-10 sisteme PVO kratkog dometa.

Na snimku se vide dva vozila postavljena usko unutar drvoreda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Početni udar je ciljao sistem Strela-10, iako se čini da je obim štete podnošljiv. Uprkos pokušajima da se izbegne, lanser za podizanje transportera Tor-M1 9A331 se premešta nakon prvog udara, ali ga ukrajinski bespilotne letelice naknadno preciziraju. Zatim dolazi do preciznog udara koji je rezultirao požarom i uništenjem vozila Tor-M1.

"Tor" je jedan od retkih ruskih sistema protivvazdušne odbrane kratkog dometa koji su veoma efikasni protiv krstarećih projektila i precizno navođene municije.

Većina Tor sistema je zasnovana na šasiji sa gusenicom GM-355, koje im omogućavaju da manevrišu preko različitih terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.