Golim grudima u odbranu Julije Timošenko

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2011, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golim grudima u odbranu Julije Timošenko

Ukrajinska organizacija za zaštitu prava žena "Femen" iskazala je na svoj način protest zbog suđenja bivšem premijeru Juliji Timošenko kada su se dve aktivistkinje ispred sudnice popele na "policijsku maricu" i skinule gornji deo odeće.

Postupak članica organizacije, čiji aktivisti redovno u javnosti protestuju u toplesu radi skretanja pažnje na razne probleme, iznenadio je veliki broj policajaca, koji su pazili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na obližnji miting pristalica Julije Timošenko.

Žene su se popele na krov vozila nedaleko od sudnice u centralnom delu Kijeva, skinule bluze izazivajući policajce i političare, koji, prema njihovom mišljenju treba da budu u "policijskoj marici".

"Ovo vozilo rezervisano je za bandite i prijava je otvorena", uzvikivale su one sa vozila pre nego što su se policajci popeli i spustili ih na zemlju.

Njihov protest donio je blago olakšanje suđenju Juliji Timošenko, koja je optužena za zloupotrebu položaja zbog potpisivanja ugovora za isporuku gasa iz Rusije 2009. godine kada je bila na funkciji premijera.

Portparol gradske policije u Kijevu rekao je da su dve mlade žene optužene za "huliganstvo". Prema njegovim rečima, biće im dato verbalno upozorenje ili izrečena novčana kazna.

Nešto slično  se desilo u Ukrajini pre izvesno vremena. naime, ista grupa je protestovala ispred policijske stanice zbog dolaska Vladimira Putina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.