Gole Ukrajinke prete finalu EP (FOTO)

Izvor: B92, 01.Jul.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gole Ukrajinke prete finalu EP (FOTO)

Aktivistkinje organizacije za ljudska prava Femen protestovale organizovale su niz protesta u toplesu u Poljskoj i Ukrajini za vreme Evropskog prvenstva u fudbalu kako bi skrenule pažnju medija da bi te zemlje tokom trajanja takmičenja mogle da postanu evro-bordel.

A tokom jednog od tih protesta uhapšena je i jedna od članica ove grupe koja je potom osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 5 dana, a sotale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članice FEMEN-a su tom prilikom najavile dodatne proteste tokom finalne utakmice.

"Ubeđene smo da UEFA vidi svoj interes u razvoju seksualnog turizma i prostitucije tokom šampionata. Ovde se ne radi samo o fudbalu, već je moguće da dođe i do humanitarne katastrofe", rekla je organizatorka protesta Ana Hucol.

Aktivistkinje organizacije Femen često protestuju protiv iskorišćavanja žena, socijalne nepravde i siromaštva.

Više fotografija sa poslednjeg protesta pogledajte u našoj Galeriji

Zamenili članice FEMEN-a za prostitutke
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Protest aktivistkinja grupe Femen uoči finala EURO u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2012

Aktivistice grupe Femen u posljednjih nekoliko mjeseci bile su veoma aktivne kada je riječ o bojkotu i protestima protiv održavanja Evropskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Ovaj put protestovale su protiv dolaska predsjednika Bjelorusije Alexandera Lukashenka. Sve ovo dešavalo se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.