Gola Ukrajinka srušila trofej evropskog prvenstva u fudbalu

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gola Ukrajinka srušila trofej evropskog prvenstva u fudbalu

Ukrajinska ženska grupa FEMEN održala je danas još jednu 'toples akciju', kada je jedna od aktivistkinja srušila sa postolja Kup šampionata Evrope u fudbalu.
Grupa je na svom nalogu na društvenoj mreži 'Tviter' istakla da je akcija bila usmerena protiv pretvaranja u centar seks-turizma Ukrajine, koja je, uz Poljsku, od 8. juna do 1. jula domaćin šampionata 'Evro-2012", prenela je ruska agencija RIA Novosti.
Ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kanal NTV navodi da je aktivistkinja Julija Kovpačika grudima srušila pehar, postavljen na Trgu nezavisnosti u centru Kijeva, prethodno skinuvši majicu, a da je na njenom telu bila napisana poruka na engleskom 'Fuck Euro-2012".
Devojka je na prevaru ubedila čuvare da je puste do pehara, a potom se brzo skinula i bacila na fudbalski trofej.
U svom blogu aktivistkinje FEMEN-a napisale su da žele da sruše 'Evro-2012", jer UEFA, navodno, promoviše seks-turizam i stimuliše ukrajinsku seks-industriju, bavi se 'debilizacijom zemlje'.
'Pravi povod za bojkot Euro-2012 za svetske lidere treba da budu ne privremene teškoće jedne oligarhkinje (bivše premijerke Julije Timošenko), već tragedija stotina hiljada siromašnih ukrajinskih žena, uvučenih u svetsku seks-industriju', navodi ta grupa.
Obezbeđenje pehara, izloženog u Kijevu, reagovalo je munjevito i devojku su pokrili ogromnim peškirom, a policija ju je potom privela.
Aktivistkinje FEMEN-a redovno održavaju akcije protesta ne samo u Ukrajini, već u poslednje vreme i u celom svetu.
Njihov 'stil' je da se pri bilo kakvim okolnostima i vremenskim uslovima pojavljuju u toplesu i sa venčićem od cveća na glavi, koji je deo ukrajinskog narodnog folklora.
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.