Gerasimov: Sve provokacije ukrajinskih vlasti da se problemi Donbasa reše silom biće suzbijene

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2021, 11:56

Gerasimov: Sve provokacije ukrajinskih vlasti da se problemi Donbasa reše silom biće suzbijene

Situacija na istoku Ukrajine se zaoštrava, ali će sve provokacije kijevskih vlasti da se situacija u Donbasu reši silom biti suzbijene, rekao je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Valerij Gerasimov na pres konferenciji ispred vojnih atašea stranih država. "Snabdevanje Ukrajine helikopterima, bespilotnim letelicama i avionima gura ukrajinske vlasti na drastične i opasne korake. Kijev ne poštuje sporazume iz Minska. Ukrajinske oružane snage najavljuju početak upotrebe u Donbasu protivoklopnih raketnih sistema `Džavelin`, koje su isporučile SAD, a koriste i izviđačke i udarne bespilotne letelice turske proizvodnje. Kao rezultat toga, ionako napeta situacija na istoku ove zemlje se pogoršava“, rekao je Gerasimov, prenose RIA Novosti.
„Međutim, sve provokacije ukrajinskih vlasti da se problemi Donbasa reše silom biće suzbijene“, naglasio je on.
   
Istovremeno, načelnik Generalštaba je naveo da su informacije o navodnoj predstojećoj ruskoj invaziji na Ukrajinu laž, te da vojne aktivnosti koje se sprovode na državnoj teritoriji ne zahtevaju obaveštavanje. „Zemlje NATO-a poklanjaju preteranu pažnju kretanju trupa preko teritorije Ruske Federacije. Preraspoređivanje jedinica tokom borbene obuke je rutinska praksa za oružane snage bilo koje države. Vojna aktivnost se odvija na nacionalnoj teritoriji i ne zahteva obaveštavanje. Informacija koja kruži u medijima o navodnoj predstojećoj invaziji Rusije na Ukrajinu je laž“, naglasio je Gerasimov.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA PRIPREMILA SVOJ NUKLEARNI ARSENAL: U slučaju napada - ZAPADNI svet će nestati brzinom svetlosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021

Nuklearna trijada Rusije obezbeđuje realizaciju zadataka obuzdavanja potencijalnog protivnika, a u pripravnosti je stalno više od 95 lansirnih sistema kopnenih strateških nuklearnih snaga, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov...Tokom brifinga sa vojnim atašeima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.